BLUS #9

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 9. udgave af foodservicemagasinet BLUS, der kredser om temaet STORKØKKENER – deres udfordringer, men også de mange muligheder, de har, når de har mængderne med sig.


LÆS MAGASINET NU

I denne udgave af BLUS sættes der fokus på madglæde i store mængder: De køkkener, der cater til større grupper, og hvis mission det er at skabe madglæde for kunderne ved hjælp af bl.a. lækre og sunde råvarer. Gastronomiske udfordringer er der nok af, når det handler om at skabe madglæde hos både de yngste og ældste af landets borgere.

Vi besøger storkøkkenet Madservice Aalborg, hvor de laver mad til de ældre borgere. Kvaliteten er i top, og valget om både indhold og graden af færdigtilberedning ligger hos den enkelte kunde. Vi lægger også vejen forbi Pil og René fra Fru Hansens Kælder, som har et ønske om at skabe gode madvaner hos børn i daginstitutioner, som de kan tage med videre.

Derudover inspirerer vi med how to-videoer og spændende opskrifter på retter, som kan tilbydes til større grupper. Endelig får du artikler om fænomenet social dining, Kokkenes Køkkens kamp mod madspild, 10 tips til at servere mere planterig mad og meget, meget mere.


Læs magasinet online her, eller få udleveret en flot, trykt udgave hos din grossist.


Velkommen til magasinet BLUS og rigtig god læselyst.

Opskrift på stegt rådyr med blomkål og persille

Få vores bedste fif til tilberedningen af rådyr

Jagtsæsonen er i fuld gang, og vi giver dig god inspiration til retter med sæsonens vildt. I BLUS 9 får du således opskriften på stegt rådyr med blomkål og persille, og i videoen får du vores bedste fif til, hvordan du kan filetere en rådyrkølle så nemt og effektivt som muligt. Opskriften er desuden glimrende, hvis du skal tilberede mad til en større gruppe.


Se hele opskriften i det nyeste BLUS-magasin.

Kom med, når vi smutter i kælderen

Gode madvaner fra starten – Fru Hansens Kælder

Pil Ammundsen, som er grundlægger af Fru Hansens Kælder, og René Michelsen mener, at børnemad er det vigtigste i verden. Hos Fru Hansens Kælder leverer de måltidskasser til daginstitutioner landet over med et grundlæggende ønske om at servere hjemmelavet, sund og smagfuld mad, som børnene elsker. Alt dette med princippet om, at børn hver dag skal præsenteres for gode smage og rene råvarer – da madvaner skabes i en helt ung alder.


Se artiklen om Fru Hansens Kælder i BLUS magasinet

Stegt griseskank med saltbagt selleri, stuvet bagt spidskål samt sveskesky

Vi inspirerer til en smagfuld griseskank 


I videoen får du inspiration til, hvordan du kan tilberede stuvet bagt spidskål, og i BLUS 9 får du ligeledes opskriften på stegt griseskank med saltbagt selleri, stuvet bagt spidskål samt sveskesky. Det er en opskrift på et varmt og fyldigt måltid, som er perfekt til efterårets kølige dage, og som tillige er ideel til større serveringer.

Se hele opskriften i BLUS magasinet

Storkøkken i Nordjylland med fart på

Madglæde hos borgerne i Aalborg


Hos Madservice Aalborg har de en mission om at lave mad til de ældre uden at gå på kompromis med hverken smag, håndværk eller den gode råvarekvalitet. Storkøkkenet ønsker at skabe madglæde hos borgerne ved hjælp af lækre og sunde råvarer. Desuden giver Madservice Aalborg ældre borgere mulighed for at vælge mellem flere forskellige retter, og de kan selv bestemme, hvor færdigtilberedte borgernes måltidskasser skal være.


Du finder hele artiklen om Madservice Aalborg i BLUS-magasinet 
her

Tidligere udgivelser