Vi fremmer dansk gastronomi & de danske gastronomiske uddannelser

 

AB Catering og Dansk Cater støtter en række initiativer, som sikrer, at dansk gastronomi forbliver en force i verden. Vi vil sprede kendskabet til de danske talenter i køkkenerne, sikre at omverdenen spiser gode, danske råvarer og gøre det populært for unge at vælge en gastronomisk uddannelse.

Gennem partnerskaber, som deler vores værdisæt, vil vi gøre en indsats på 3 punkter, så vi i fællesskab sikrer, at ikke blot dansk mad, men også danske gastro-talenter vil være en eftertragtet ressource på den globale, gastronomiske scene.

Exceptionelle råvarer, vidensdeling og fremme af dansk gastronomi er nøgleordene i vores strategi, som vi gennem gode partnerskaber vil aktivere og synliggøre til glæde for hele branchen.

Vi er hele Danmarks lokale foodservicegrossist og støtter dansk gastronomi og talentudviklingen på landets gastro-uddannelser.

 

Vores partnerskaber | A match made in Heaven

Bocuse d'Or 2024/25

Bocuse d’Or er det uofficielle VM for kokke, og i Danmark er vi med helt i top. I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen guld, i 2021 vandt Ronni Mortensen sølv, og i 2023 vandt Brian Mark Hansen guld. Sebastian Holberg Svendsgaard har nu netop vundet guld til Danmark ved Europamesterskabet og kan se frem mod VM i Lyon 2025.

LÆS MERE

Årets Kok & Tjener

Årets Kok er Danmarks-mesterskabet for professionelle kokke - afholdt siden 1992 hvor det hele startede med det formål at sætte mere fokus på kokke-uddannelsen. Årets Kok tæller nogle af landets dygtigste og mest kendte kokke.

LÆS MERE

Sol over Gudhjem

Danmarks største kokke-konkurrence, som afholdes i Gudhjem på solskinsøen Bornholm. Her samles cremen af dansk gastronomi og dyster, spiser og samles om danske råvarer. Flere end 10.000 gæster forventes at deltage i den kommende udgave.

LÆS MERE

Danmarks nye kandidat ved VM Bocuse d’Or 2025

Bocuse d’Or er en af de mest prestigefulde kokkekonkurrencer i verden. Sebastian Holberg Svendsgaard har netop kvalificeret sig til at repræsentere Danmark i 2025 ved verdensmesterskabet i Lyon.

Sebastian Holberg Svendsgaard, som tidligere har arbejdet som kok på restauranterne Babette og Geranium, vil komme til at dyste mod nogle af verdens bedste kokke, og vi kan således se frem til at opleve gastronomi og kokkekunst i verdensklasse.

Sebastian Holberg Svendsgaard har i udtagelsesrunden været oppe imod kokkene Jack Cramer, køkkenchef på Ruths Hotel, og chefkok hos MN Dining Michael Nørtoft.

Som stolt sponsor støtter vi Sebastian Holberg Svendsgaard og hepper hele vejen til Lyon.

Se mere om Bocuse d'Or
 

B

 

Bocuse d'Or - rejsen mod hæder

Bocuse d'Or er det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst og er blevet afholdt i Lyon hvert andet år siden 1987. Konkurrencen strækker sig over to dage og er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse.

Hvert andet år afholdes der en europæisk udtagelsekonkurrence. Her deltager 24 lande, og de 10 bedste går videre til finalen i Lyon.

I hovedkonkurrencen skal de kvalificerede deltagere udarbejde to retter. I 2022/23 skulle tallerkenen indeholde tre slags kartofler og være vegetarisk. Fadretten skulle desuden bestå af dyreryg, dyrekølle og foie gras samt tre garniture, hvor to af dem skulle indeholde creme fraiche og hytteost.

I januar 2023 vandt Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og hans assistent Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel guld i den prestigefyldte kokkekonkurrence, og med sejren har de været med til atter en gang at markere Danmark på det gastronomiske verdenskort.

Se mere om Bocuse d'Or

AB Catering fremmer Dansk Gastronomi med gode partnerskaber

Råvaren skal være exceptionel, når vi gennem konkurrencer skal fremme danske gastronomi. Gennem vores partnerskaber fungerer vi oftest som råvare-leverandør. Det gør vi, fordi vi fører det ypperste indenfor både det friske, det eksotiske og det essentielle. Gennem vores Fantastisk Frisk koncept tilfører vi friske og unikke råvarer indenfor kød, fisk og grønt, som benyttes i konkurrencer af de professionelle aktører.

Ja, det er hårdt arbejde at være kok eller økonoma, men det er samtidig en livsstil, som rummer uanede muligheder for at være kreativ og samtidig holde mange bolde i luften. Nogle vil mene at Danmarks topkokke er nutidens rockstjerner og aldrig tidligere har så mange fulgt kokke på forskellige medier. Vi støtter de danske uddannelser med fokus på gastronomi med viden og indsigt i vores branche. Målet er klart: Flere unge skal vælge en gastro-uddannelse.

Madscenen i Danmark er kendt i alle egne af verden. Danske kokke har de seneste 20 år markeret Danmark som en ægte mad-nation. Nyt Nordisk Køkken satte for alvor Danmark på landkortet og siden har vi med nordiske traditioner og råvarer fortsat det imponerende arbejde med at sprede kendskabet til den danske madscene. Gennem vores virke og partnerskaber vil vi kæmpe for at sprede dansk gastronomi og fastholde det flotte momentum.