Kostråd til Måltider

Få succes med omlægningen til det planterige køkken med Fødevarestyrelsens Kostråd til Måltider, som bygger på De officielle Kostråd. Find inspiration, materialer og konkrete tips til, hvordan du nemt kan implementere flere grønne og planterige serveringer i dit professionelle køkken.

I materialet finder du bl.a. praktiske råd og inspiration til, hvordan du kan implementere ”De grønne principper” i det professionelle køkken, hjælp til navngivning af retter og kommunikationsmateriale til dine gæsterne.

 
 

De grønne principper

Tre enkle principper, der skal gøre det nemmere for dig som madprofessionel at tilberede mad i overensstemmelse med Kostråd til måltider. De tre principper understøttes af konkrete tips, som især berører veje til at fremme måltidernes smag og konsistens.

Download tre enkle principper her

Guide til navngivning af retter

Målet med materialet er at hjælpe dig som madprofessionel med at navngive dine retter bedre – især når det gælder planterige måltider.

Download guide til navngivning af retter her
 
 

Kommunikation til gæsterne

Kommunikationsmateriale, der kan danne begrundelse for ændringerne i maden i kantinen samt oplyse gæsterne om mulighederne i at tage et grønnere valg.

Download A3 plakater Download bordryttere i A4-format Download materialer til infoskærme her

Q&A på gæsternes spørgsmål

For at komme gæsternes spørgsmål i forkøbet og derved klæde dig som madprofessionel på i samtalen om, hvorfor der serveres mindre kød, flere bælgfrugter og grøntsager og mere fuldkorn.

Download Q&A her