Korn med kant og holdning

Korn med kant og holdning

Sammen med Foreningen for ORIGENALER sætter vi fokus på at fremme den danske, kulturskabte biodiversitet – og ikke mindst på at give de gamle sorter nyt liv i det professionelle køkken.

Med formand Bjarne Hansen i spidsen – og med støtte fra Plantefonden – har Foreningen for ORIGENALER oprettet et ambassadørkorps bestående af professionelle køkkener fra hele landet. Deres fælles mission? At udbrede kendskabet til de hjemmehørende sorter og sætte diversiteten i centrum.


Vi var med, da ambassadørerne mødtes i Den Gamle By i Aarhus for at blive klogere på nogle af de gamle rugsorter – og nu har du mulighed for at komme med, når vi her viser den nye film.


Et møde med fortidens rug og fremtidens madkultur


I filmen møder vi ambassadørerne midt mellem bindingsværk og bagetraditioner, og her får du et godt indblik i, hvorfor de gamle rugsorter har fortjent en plads i det moderne professionelle køkken.


Vi kommer bl.a. tæt på Borrisrug, som Gastro Kantiner er ambassadører for. Vi får indblik i, hvordan rug kan bidrage til at sikre biodiversitet, og hvordan rugens robusthed og naturlige resistens giver både mod- og medspil i retterne.


Som Jakob Brønd fra Gastro Kantiner formulerer det:
"Det har været en øjenåbner – den diversitet og smagsforskel, der er mellem de forskellige rugsorter."


Og som Bjarne Hansen siger:

"Hvis vi skal gøre det lidt sjovere og mere spændende at spise rug, så skal vi lære at bage noget rugbrød, der passer til anledningen – så der står flere slags rugbrød i stedet for kun forskellige hvedebrød".

Se filmen og bliv inspireret til at arbejde med rug på nye måder i dit professionelle køkken.

 


Projektet er finansieret af Plantefonten.

GÅ TILBAGE