En ægte sommerspise

En ægte sommerspise

Fisk på ben er en skøn og sommerlig spise – og der er flere fordele ved at tilberede fisk på ben. Få tips og inspiration til din menu her.

Når du tilbereder fisk på ben, trækker fileterne sig ikke sammen. De beholder derimod formen, hvilket giver en mere saftig filet. Tilberedning af fisk på ben gør desuden serveringen lettere, idet fisken også serveres på ben.

Skal du servere fisk til mange, kan du med fordel bage dem i ovnen, hvor du kan tilberede flere fisk på én gang. Når skindet slipper, ved du, at fisken er klar til servering.


Tips til dine serveringer

- Vi anbefaler altid at spise fisk i sæson. På den måde er du sikker på at kunne skabe den bedste spiseoplevelse for dine gæster. Tænk også gerne i sæsonrigtigt tilbehør som fx nye danske kartofler, som er i sæson netop nu. Prøv fx vores opskrift på bagt fladfisk med brunet smørsauce, ribs og brødcroutoner.

Søren Kyed
Gastronomisk chef ved Dansk Cater

 

Fisk i sæson

Rødspætte
Rødspætten har en glat, brun overflade med spredte røde eller orangerøde pletter. Den er hvid og fast i kødet, og den egner sig godt til både stegning, bagning, dampning og pocheringen. Du kan tilberede den hel eller skære den ud til fileter.

Selvom rødspætten er i sæson fra marts til november, topper kvaliteten fra august til oktober. Den kan blive op til 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm. Rødspætten lever bl.a. af tyndskallede muslinger og andre småfisk.


Makrel
Makrellens kød er brunligt og meget velsmagende. Den har et højt fedtindhold og kan tilberedes på et væld af måder. Den kan bl.a. røges, grilles, bages, pocheres og syltes, og den kan også med fordel serveres som skindstegt makrelfilet. Makrellen er i sæson hele året, men den er bedst fra juni til og med september.


Pighvar
Pighvarren er en næsten cirkelrund fladfisk med fast, hvidt kød, som er meget velsmagende. Den er i sæson hele året, men du opnår den bedste smagsoplevelse i maj og juni. Pighvarren kan enten fileteres eller tilberedes som hel fisk, og den egner sig godt til både stegning, bagning, grill, dampning og pochering.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer