Rising Star talentkonkurrence for aspirerende kokke

Rising Star talentkonkurrence for aspirerende kokke

Nu er der ikke længe til!

I denne uge løber kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem Rising Star 2023 for 3. år i træk af stablen i Melsted på Bornholm, og de fire deltagere, der skal dyste om titlen som årets ”Rising Star” (Thomas Hust - Hotel Nordlandet (Allinge), Rebecca Victoria P Siri Corbo - Søllerød Kro (Holte), Tobias Werner Isaksen - Fasangården (Frederiksberg) og Mads Søholm Jørgensen - Ruths Hotel (Skagen)), er alle i fuld gang med at forberede sig.

 

Sol over Gudhjems hyldest til unge talenter

Rising Star er en hyldest i form af en talentkonkurrence til de danske aspirerende kokke fra hovedkokkekonkurrencen Sol over Gudhjem:

”Det går forrygende på den danske gastronomiske scene, og vi vil gerne anerkende den nye generation og den enorme talentmasse, som vi har over hele landet,” udtaler Mads Marschall, direktør i Sol over Gudhjem. ”Med talentkonkurrencen Rising Star ønsker vi at inspirere og sætte spot på de unge kokketalenter, så de for alvor kan træde ind i den danske kokkeelite.”

Foruden titlen ”Rising Star 2023” går vinderen også hjem med en præmiecheck på 20.000 kr. og kan derudover se frem til en tur til Torino i Italien med den italienske kaffeproducent Lavazza.

 

Discipliner og dommere

Som i de forgangne år dystes der på tid i disciplinerne ”hovedret” og ”dessert”: Til hovedretten får de fore konkurrenter udleveret en såkaldt ”mystery box” med råvarer på konkurrencedagen, og med desserten ved deltagerne allerede nu, at de bl.a. skal bruge umodne havtorn eller modne havtorn fra den bornholmske virksomhed Høstet.

Ved hver servering bedømmes deltagerne ud fra følgende kriterier: Smag, udseende og etikette. Deltagerne kan desuden indhente bonuspoint, hvis der inkorporeres bornholmske elementer, teknikker eller historier. Dommerpanelet består i år af:

Nicolaj Nørregaard (Kadeau)

Anita Klemmensen (Studenterkilden)

Torsten Vildgaard (vinder af Sol over Gudhjem 2022)

Per Thøstesen (Bistro Boheme)

 

Nu må det gerne blive konkurrencestart!

Det bliver selvsagt noget af en spændende omgang i år, og som stolt sponsor af begivenheden glæder vi os så meget til at se, hvad de unge talenter finder på.

Læs mere om talentkonkurrencen Rising Star her.

Sol Over Gudhjem Rising Star 2023 laves i samarbejde med TV2/Bornholm og bliver tv-transmitteret af TV2 Bornholm på TV2s kanaler d. 9. og 10. februar.

GÅ TILBAGE