Vi fremmer dansk gastronomi & de danske gastronomiske uddannelser

 

AB Catering og Dansk Cater støtter en række initiativer, som sikrer, at dansk gastronomi forbliver en force i verden. Vi vil sprede kendskabet til de danske talenter i køkkenerne, sikre at omverden spiser gode, danske råvarer og gøre det populært for unge at vælge en gastronomisk uddannelse.

Gennem partnerskaber, som deler vores værdisæt, vil vi gøre en indsats på 3 punkter, så vi i fællesskab sikrer, at ikke blot dansk mad, men også danske gastro-talenter vil være en eftertragtet ressource på den globale, gastronomiske scene.

Exceptionelle råvarer, vidensdeling og fremme af dansk gastronomi er nøgleordene i vores strategi, som vi gennem gode partnerskaber vil aktivere og synliggøre til glæde for hele branchen.

Vi er hele Danmarks lokale foodservicegrossist og støtter dansk gastronomi og talentudviklingen på landets gastro-uddannelser.

 

-

Vores partnerskaber | A match made in Heaven

Bocuse d'Or 2020

Bocuse d’Or er det uofficielle VM for kokke. Den største hæder, en kok kan opnå i sin karriere er at løfte det smukke trofæ – en ære, som Kenneth Toft-Hansen sled sig til i 2019. Vi støtter det danske kandidatur op til EM i Estland i 2020 og VM i 2021.

LÆS MERE

Danmarks Kokkelandshold

Kokkelandsholdets mål er at gøre dansk gastronomi anerkendt og elsket. Kokkelandsholdet ønsker at give de største talenter indenfor dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og skabe fornyelse i madkunsten. En ægte holdindsats på vegne af Danmark.

LÆS MERE

Årets Kok & Tjener

Årets Kok er Danmarks-mesterskabet for professionelle kokke - afholdt siden 1992 hvor det hele startede med det formål at sætte mere fokus på kokke-uddannelsen. Årets Kok tæller nogle af landets dygtigste og mest kendte kokke.

LÆS MERE

Sol over Gudhjem

Danmarks største kokke-konkurrence, som afholdes i Gudhjem på solskinsøen Bornholm. Her samles cremen af dansk gastronomi og dyster, spiser og samles om danske råvarer. Flere end 10.000 gæster forventes at deltage i den kommende udgave.

LÆS MERE
 

Verdens Bedste Kok

Kenneth Toft-Hansen kunne i januar 2019 løfte trofæet som vinder af den globale kokkekonkurrence Bocuse d'Or. AB Catering og Dansk Cater var med under hele rejsen som stolt sponsor af den danske Bocuse d'Or indsats. Vi har taget en snak med Kenneth om de forskellige udfordringer og glæder ved at dyste på internationalt niveau.

Den største og vigtigste udfordring er ifølge Kenneth Toft-Hansen, at han som kok kan skabe rum for eksperimenter og udvikling. Og det er lige præcis derfor, han synes, det er en gave at være med i Bocuse d’Or.

Det er en kæmpe udfordring at være med i konkurrencen. Det er lige præcis dét, der motiverer mig. Til hverdag i en restaurant kan det være svært at finde tid til at udvikle nye retter og teknikker, så denne lange og intense periode, hvor vi eksperimenterer med ingredienser og metoder for at skabe nogle spektakulære retter, er en gave for en kok som mig, siger Kenneth Toft-Hansen.

PERFEKTION OG KREATIVITET
Som deltager i Bocuse d’Or bliver man stillet over for nogle konkrete opgaver samt en masse regler og retningslinjer. Det bliver eksempelvis defineret, hvilke råvarer, der skal arbejdes med til de to konkurrenceretter. Til VM var det kalvekam til fadretten og til tallerkenretten en chartreuse, som er en fransk specialitet med kød, fisk eller grønt tilberedt i en rund form. Til konkurrencen skulle han sammen med sit team tilberede retten med forskellige slags skaldyr.

Udfordringen med chartreusen var, at den ikke måtte ligne en kage for meget, og at den ikke kun skulle være flot i sin hele form, men også når man skar den ud og serverede den for dommerne, uddyber Kenneth og fortsætter:

Det er et øjeblik, jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om, at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser.

LÆS HELE INTERVIEWET HER

AB Catering fremmer Dansk Gastronomi med gode partnerskaber

Råvaren skal være exceptionel, når vi gennem konkurrencer skal fremme danske gastronomi. Gennem vores partnerskaber fungerer vi oftest som råvare-leverandør. Det gør vi, fordi vi fører det ypperste indenfor både det friske, det eksotiske og det essentielle. Gennem vores Fantastisk Frisk koncept tilfører vi friske og unikke råvarer indenfor kød, fisk og grønt, som benyttes i konkurrencer af de professionelle aktører.

Ja, det er hårdt arbejde at være kok eller økonoma, men det er samtidig en livsstil, som rummer uanede muligheder for at være kreativ og samtidig holde mange bolde i luften. Nogle vil mene at Danmarks topkokke er nutidens rockstjerner og aldrig tidligere har så mange fulgt kokke på forskellige medier. Vi støtter de danske uddannelser med fokus på gastronomi med viden og indsigt i vores branche. Målet er klart: Flere unge skal vælge en gastro-uddannelse.

Madscenen i Danmark er kendt i alle egne af verden. Danske kokke har de seneste 20 år markeret Danmark som en ægte mad-nation. Nyt Nordisk Køkken satte for alvor Danmark på landkortet og siden har vi med nordiske traditioner og råvarer fortsat det imponerende arbejde med at sprede kendskabet til den danske madscene. Gennem vores virke og partnerskaber vil vi kæmpe for at sprede dansk gastronomi og fastholde det flotte momentum.