Vi fremmer dansk gastronomi & de danske gastronomiske uddannelser

 

AB Catering og Dansk Cater støtter en række initiativer, som sikrer, at dansk gastronomi forbliver en force i verden. Vi vil sprede kendskabet til de danske talenter i køkkenerne, sikre at omverden spiser gode, danske råvarer og gøre det populært for unge at vælge en gastronomisk uddannelse.

Gennem partnerskaber, som deler vores værdisæt, vil vi gøre en indsats på 3 punkter, så vi i fællesskab sikrer, at ikke blot dansk mad, men også danske gastro-talenter vil være en eftertragtet ressource på den globale, gastronomiske scene.

Exceptionelle råvarer, vidensdeling og fremme af dansk gastronomi er nøgleordene i vores strategi, som vi gennem gode partnerskaber vil aktivere og synliggøre til glæde for hele branchen.

Vi er hele Danmarks lokale foodservicegrossist og støtter dansk gastronomi og talentudviklingen på landets gastro-uddannelser.

 

-

Vores partnerskaber | A match made in Heaven

Bocuse d'Or 2021

Bocuse d’Or er det uofficielle VM for kokke. Den største hæder, en kok kan opnå i sin karriere er at løfte det smukke trofæ – en ære, som Kenneth Toft-Hansen sled sig til i 2019. Vi støtter den danske kandidat Ronni Mortensen frem mod VM-finalen i Lyon 2021.

LÆS MERE

Danmarks Kokkelandshold

Kokkelandsholdets mål er at gøre dansk gastronomi anerkendt og elsket. Kokkelandsholdet ønsker at give de største talenter indenfor dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og skabe fornyelse i madkunsten. En ægte holdindsats på vegne af Danmark.

LÆS MERE

Årets Kok & Tjener

Årets Kok er Danmarks-mesterskabet for professionelle kokke - afholdt siden 1992 hvor det hele startede med det formål at sætte mere fokus på kokke-uddannelsen. Årets Kok tæller nogle af landets dygtigste og mest kendte kokke.

LÆS MERE

Sol over Gudhjem

Danmarks største kokke-konkurrence, som afholdes i Gudhjem på solskinsøen Bornholm. Her samles cremen af dansk gastronomi og dyster, spiser og samles om danske råvarer. Flere end 10.000 gæster forventes at deltage i den kommende udgave.

LÆS MERE
 

Sol over Gudhjem 2021

AB CATERING ER MED, NÅR DANSK GASTRONOMI FEJRES
 
Lørdag den 26/06-21 strålede solen ned over Bornholm, så der var helt bogstaveligt talt dømt Sol over Gudhjem eller rettere byen Melsted, hvor konkurrencen blev afviklet i en mindre udgave i år på grund af Covid-19, men det gjorde det bestemt ikke til en mindre interessant dag.
 
Hurtigt spredte der sig en duft af røg over pladsen, da flere af elementerne i konkurrencen skulle tilberedes på grill. Hovedretten skulle indeholde sommerbuk og deltagerne fik udleveret en ryg, en kølle og et hjerte - stolt sponsoreret af AB Catering - og kunne vælge at bruge alle tre udskæringer eller blot nogle af dem. Sommerbuk var valgt som hovedemne for at sætte fokus på, at vildt er noget af det mest bæredygtige kød, vi kan spise.

Efter 2,5 time var det tid til at finde årets vinder. Inden den sidste ret blev afleveret var der stor spænding omkring resultatet.

Den stolte vinder blev Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade, som nu kan pryde sig med titlen som årets vinder af Sol over Gudhjem 2021.
 
Hans vindermenu var

Grillet ryg af sommerbuk fra AB Catering.
Bornholmercroissant – Kartoffel med brunet smør, rullet op som croissant.
Lun salat af porre og skoleagurker med friske urter og ristet
Sol over Gudhjem-Rugbrød fra Schulstad
Sauce af juice på San Marzano tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Juicet på Wilfa Juicemaster.
 
Dessert

Chokoladesouffle af mørk chokolade fra Cacao Barry og økologisk sukker fra Dansukker.

Sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med dessertkrydderi af kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og anisfrø – kværnet på CrushGrind-kværn.
 
På siden

Isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber fra Svaneke Grønt.
 
Vi vil gerne ønske Andreas tillykke med sejren og sige tak til alle hos Sol over Gudhjem for endnu et vellykket samarbejde.

Se mere om Sol over Gudhjem

AB Catering fremmer Dansk Gastronomi med gode partnerskaber

Råvaren skal være exceptionel, når vi gennem konkurrencer skal fremme danske gastronomi. Gennem vores partnerskaber fungerer vi oftest som råvare-leverandør. Det gør vi, fordi vi fører det ypperste indenfor både det friske, det eksotiske og det essentielle. Gennem vores Fantastisk Frisk koncept tilfører vi friske og unikke råvarer indenfor kød, fisk og grønt, som benyttes i konkurrencer af de professionelle aktører.

Ja, det er hårdt arbejde at være kok eller økonoma, men det er samtidig en livsstil, som rummer uanede muligheder for at være kreativ og samtidig holde mange bolde i luften. Nogle vil mene at Danmarks topkokke er nutidens rockstjerner og aldrig tidligere har så mange fulgt kokke på forskellige medier. Vi støtter de danske uddannelser med fokus på gastronomi med viden og indsigt i vores branche. Målet er klart: Flere unge skal vælge en gastro-uddannelse.

Madscenen i Danmark er kendt i alle egne af verden. Danske kokke har de seneste 20 år markeret Danmark som en ægte mad-nation. Nyt Nordisk Køkken satte for alvor Danmark på landkortet og siden har vi med nordiske traditioner og råvarer fortsat det imponerende arbejde med at sprede kendskabet til den danske madscene. Gennem vores virke og partnerskaber vil vi kæmpe for at sprede dansk gastronomi og fastholde det flotte momentum.