
Langbordsmiddag i det grønne
Vi gør os umage for at være tæt på vores leverandører af friske, danske grøntvarer – og vores seneste besøg på Grønholtgaard er et levende bevis herpå.
I samarbejde med Francis Cardenau afholdt vi et inspirerende arrangement med fokus på økologiske urter, smag og idéer til det professionelle køkken.
Dagen begyndte med kaffe og hjemmebag under åben himmel, hvorefter Carsten fra Grønholtgaard gav en introduktion til gården. Francis Cardenau fulgte op med indsigter i, hvordan økologiske urter kan spille en større rolle i madlavningen.
Herefter gik turen ud i de bugtende marker, hvor Carsten – iført stråhat og med bare tæer – delte sin viden om at dyrke urter på jordens præmisser.
Gæsterne fik rig mulighed for at smage og dufte sig gennem marken, før turen gik til middagsbordet. Her havde Francis tilberedt en menu med friskplukkede urter, og den blev nydt i godt selskab under den åbne himmel:
Gaspacho med tomat og jordbær
Æggemayo med krabbe
Artiskok à la grecque
Linsesalat med havsnegle
Farseret portobello med vagtler og vildt
Aspargessalat med hvide og grønne asparges
Rabarber til dessert
Som ekstra inspiration fik gæsterne en opskrift med hjem på den franske klassiker artiskokker à la barigoule – selvfølgelig med urter fra Grønholtgaard.
Vil du også prøve kræfter med retten?