Skovsgaard Gods set oppefra

Skovsgaard Gods set oppefra

Vi har været ude med dronen over Skovsgaard Gods, og derfor har du nu en unik mulighed for at se de særlige dyrkningsmetoder, man benytter på godset. Læs mere om Skovsgaard Gods og se filmen her.

Skovsgaard Gods er et økologisk, regenerativt landbrug beliggende i naturskønne omgivelser på Langeland. Det er fremtidens landbrug, hvor man nærer en stor passion for at forene natur, biodiversitet og et rigt insektliv med produktionen af high end-grøntsager til landets professionelle køkkener.

Grøntsagsproduktionen foregår med skånsomme dyrkningsmetoder og meget lidt gravearbejde, hvilket bevarer mikroorganismerne i jorden, skaber kvalitetsprodukter og værner samtidig om naturen. Det er med andre ord et godt bevis på, at der er alternative måder at drive landbrug på i dag.


Se Skovsgaard Gods fra oven

Med dronefilmen får du en unik mulighed for at besøge godset. Her møder du dyrene, ser markerne og får et godt billede af, hvordan man her driver et regenerativt landbrug, som skaber fantastiske varer og samtidig passer på naturen.


Stor efterspørgsel på økologiske kvalitetsprodukter

Produkterne fra Skovsgaard Gods er af særlig høj kvalitet og efterspørgslen er stor. Grøntsagerne er lavet fra bunden, og der følges med i alle stadier fra de er frø, til de er høstklar. Netop nu er man i fuld gang med at forspire og gøre klar til at plante ud. Mens nogle grøntsager som fx gulerødder og spinat kan sås direkte i jorden, egner andre sig bedre til at blive forspiret. I den forbindelse har man bygget et lille spirehus, hvor småplanterne er afskærmet og får vand og varme. For at få den bedste fremspiring er såbakkerne først i et mørkt rum med temperaturstyring, og når de første spirer bryder gennem jorden, rykkes de ud i lyset. Efter et par uger i spirehuset, står der fine planter klar til at komme ud på marken.

Det er en fantastisk proces, og på trods af et både koldt og tørt forår ser man meget frem til den danske sæson på godset.

 

GÅ TILBAGE