Grain-fed Hereford Rio Lucia fra den uruguayanske pampas

Grain-fed Hereford Rio Lucia fra den uruguayanske pampas

Når Hereford og fodringsmetoden”grain-fed” møder hinanden, opstår der sød musik. Denne musik bliver ikke mere markant end i kød fra Hereford Rio Lucia.  

Hereford Rio Lucia er naturligt opdrættet grain-fed Hereford kvæg af højeste kvalitet fra den frodige pampas omkring floden Rio Santa Lucia i Uruguay.

Du kan læse mere om Hereford Rio Lucia i denne artikel

 

Kvæg perfekt til kød

Hereford er en britisk kvægrace, der stammer fra byen Herefordshire i England og er den mest udbredte kødrace på verdensplan. I Danmark har den været anvendt siden 1950’erne og er den næstmest udbredte kødkvægsrace her i landet. Racen er kendt for sit rolige temperament og ikke mindst sin hårdførhed, der gør, at køerne kan gå ude det meste af året. Moderne Hereford kvæg er mørkerøde med hvidt hoveder og underside samt med hvide markeringer på kroppen. Kød fra Herefordkvæg har en flot fedtmarmorering, som er med til at gøre det til noget af det mest smagsfulde oksekød, der findes. Samtidig er kødet utrolig mørt og saftigt.


Den korrekte fodring

Føden som slagtekvæg spiser, har en stor indvirkning på smagen og ernæringsindholdet i kødet. ”Grain-fed” kvæg fodres med en nøje sammensat diæt, der blandt andet består af majs, korn, hø og lucerne, der er med til at give kødet et større fedtindhold, hvilket har stor betydning for kødets konsistens og smag. Endvidere er denne fodersammensætning med til at ”færdiggøre” kvæget, så det er i en perfekt kvalitetsmæssig stand inden slagtning. Hereford Rio Lucia kvæg bliver fodret efter denne metode minimum 100 dage inden slagtning, for at sikre en fuldendt spisekvalitet.


Det rigtige førstehåndsindtryk
Når man skærer i en steak af højkvalitets ”Grain-fed” kvæg, er det første man ofte lægger mærke til, den smøragtige og glatte struktur i kødet og ikke mindst en sublim mørhed, som kommer af den flotte marmorering. Linjerne af saftigt fedt der løber gennem kødet, sikrer, at både struktur og saftighed bibeholdes, når kødet tilberedes.

Vi har fundet en række produkter fra Hereford Rio Lucia, som du kan se nedenfor.

Se dem alle på vores webshop lige her

 

 

 

GÅ TILBAGE

Relaterede varer