Bertels Gris – økogrisen med krølle på halen

Bertels Gris – økogrisen med krølle på halen

Bertels Gris er et økologisk brand, hvor dyrevelfærd, bæredygtighed og kvalitet går hånd i hånd. Se hvordan de økologiske grise har fået en opvækst udover det sædvanlige.

Bertels Gris er et økologisk brand, der er en del af Fantastisk Frisk Kød & Pålæg sortimentet. De økologiske grise bliver opdrættet hos Hestbjerg Økologi, som er Danmarks største producent af økologisk grisekød. 

Bertel Hestbjerg, ejerleder i Hestbjerg Økologi, er 15. generation på familiegården, St. Hestbjerg ved Holstebro, der går helt tilbage til 1623. Sandjorden omkring St. Hestbjerg gør området ideelt til opdræt af økologiske grise, og da Bertel Hestbjerg i 1995 overtog gården efter sin far, Jens Hestbjerg, startede han en produktion med frilandsgrise. I 2005 blev produktionen omlagt til den økologiske griseproduktion, man kender i dag. 

Bertels økologiske grise opdrættes på fem forskellige ejendomme – alle beliggende i området omkring gården ved Holstebro. På denne måde kan bl.a. sundheden blandt grisene styres i et højere omfang.

Bertel Hestbjerg er kendt som en ildsjæl, der er dedikeret til sin økologiske griseproduktion, og han afprøver hele tiden nye måder at give grisene de bedst mulige forhold på. Det har indtil videre resulteret i en videreudvikling af økologien, hvor han går udover det gængse, økologiske regelsæt, hvad angår grisenes velfærd på fire specifikke punkter:

  • Der er træer på faremarkerne, så grisene kan bolte sig mellem forskellige træsorter og finde føde samt søge ly for solen om sommeren.
  • Pattegrisene får lov til at blive 10 uger hos deres mor i stedet for de syv uger, der er standarden for økologiske grise.
  • En wellness-zone, som består af et 55m2 afgrænset område, hvor grisene kan rode i en blanding af rødder og flis.
  • Der anvendes grovfoder med økologiske rodfrugter. 

Gå på opdagelse i vores sortiment af de økologiske Bertels grise her og se alle produkterne fra Bertels Gris. Du finder alt fra økologiske grisekæber, grisekam, nakkekoteletter og meget mere

 

GÅ TILBAGE

Relaterede varer