Populære madtrends - Avocadoens indtog

Populære madtrends - Avocadoens indtog

Madtrends skifter år efter år og det, der hitter, er ofte influeret af teknologi, konkrete begivenheder i ind-og udland, forskning, politik og følelser. Vi ser på, hvad der hitter i øjeblikket.

Igennem tiden har vi set flere forskellige madtrends, og bestemte fødevarer er faldet ind- og ud af popularitet. Nogen kan måske huske, dåsemadens indtog i 1950’erne eller gryderetternes storhedstid i 1960’erne. I 70’erne begyndte vi at tage udenlandske retter til os; græsk moussaka, spansk gazpacho og italiensk spaghetti bolognese. Aubergine, hvidløg, courgetter og olivenolie blev pludselig almindelige ingredienser i køkkenerne rundt om i landet. Det danske køkken har siden fortsat været gennem adskillige revolutioner med fokus på alt fra klassisk dansk mad, eksperimentel, sund kost, ny-nordisk kokkekunst, og meget mere.


Grøntvare hitter

Men hvad er det, der hitter i køkkenerne nu om dage? Avocado. Avocadoen er ligesom blåbærret blevet udråbt som en såkaldt "super food" og har gjort et massivt indtog i de danske køkkener og på deres menukort. Faktisk er avocadoen en af de mest populære grøntvarer i 2018. 

Flere steder i verden er avocadoen også kendt under navnet 'alligator pære' grundet den mørke tekstur og mørke, nærmest reptillignende skræl. 

Tidligere har der været en tendens til at undgå avocadoen, da man frygtede, at den var fedende. Dette er dog siden da blevet modbevist, så længe den spises i moderate mængder.

Avocadoen er sund, lækker, og mættende og er fyldt med sunde fedtstoffer og gode vitaminer og mineraler. Det er faktisk en af de sundeste frugter, vi har. Avocadoens fedtindhold forbedrer samtidigt optaget af A-vitaminer fra blandt andet tomater og gulerødder med mellem seks og 15 gange.

Hos AB Catering er vi konstant opmærksomme på tidens trends og sørger for at have et vareudvalg, der afspejler vores viden om det aktuelle behov, men også nye madvarer, der kan være med til at inspirere til nysgerrighed, vovemod og måske være medvirkende til at starte fremtidens trends.

Se opskrift på stegt avocado med karryolie

Se opskrift på avocado-basilikumscreme med græsk yoghurt 

GÅ TILBAGE

Relaterede varer