Fantastisk Frisk på tur i det europæiske

Fantastisk Frisk på tur i det europæiske

Vi har været på tur hos nogle af vores mange spændende producenter, og du kan få et lille indblik i turen her.

Hos AB Catering synes vi, det er vigtigt at være tæt på vores leverandører – både i ind- og udland. Derfor har vi endnu engang været rundt og besøge et udvalg af de avlere, vi får vores frugt og grønt fra. Først gik turen til Holland mod virksomheden Jager – en af de store danskejede leverandører. Her kom vi rundt til tre af deres avlere, som blandt andet viste os nye sorter af tomater. Herefter besøgte vi Koppert Cress, som særligt er kendt for deres lækre karse og velsmagende, spiselige blomster - et sted, der helt bestemt er et besøg værd.

Efterfølgende var vi forbi en producent af ’julesalat’, som er den mest spiste salat i Holland og Belgien. I Danmark er forbruget af denne råvare mere begrænset grundet dens sæsonprægede navn - til trods for, at den kan bruges året rundt.

Specielt ved Holland er, at de handler med store mængder af jordbær til hele verden, og vi tog derfor forbi virksomheden Hoogstraten, som er et meget kendt navn inden for disse bær. Her fik vi et indblik i, hvordan de hver dag handler med flere tusinde tons jordbær på tværs af landegrænser, samt hvordan en hollandsk grønt-auktion foregår.

Også en række af de lokale producenter i Belgien fik et besøg - blandt andet var vi forbi virksomheden FME (Fresh Mushroom Europe). De producerer og importerer specielle svampe fra hele verden og er en af de leverandører, der sørger for, at vi har et svampe-sortiment, der er i topkvalitet.

Turen hos producenterne sluttede af hos virksomheden Zahn – en virksomhed, som er drevet af to søstre, og som producerer økologiske varer. Der er blandt andet herfra, at vi får leveret økologiske agurker, peberfrugter, snackpeber, squash og auberginer. Her fik vi et indblik i deres store økologiske sortiment, men også indsigt i de udfordringer, der er ved at drive en økologisk produktion. Alt i alt, en lærerig og spændende tur hos de producenter, der sørger for, at vi kan levere et sortiment af råvarer i høj kvalitet, som kan bruges til at sprede madglæde blandt køkkener i hele Danmark.

GÅ TILBAGE