Økologi kan være meget mere end et dyrkningsprincip

Økologi kan være meget mere end et dyrkningsprincip

Denne leverandør tænker bæredygtighed ind i meget mere, end der står foreskrevet i principperne i Økologimærket. Læs, hvordan bæredygtighed kan tænkes på helt nye måder.

Legro Gartneri A/S tilbyder et bredt sortiment af krydderurter, salater og meget mere - rangerende fra klassisk dild til spiselige blomster. Gartnerivirksomheden har en helt speciel hemmelighed, som gør dem i stand til at levere velsmagende krydderurter.

”Vi lærer, hvordan planterne vokser, hvornår der er mest smag i, hvilke forhold planterne trives bedst under, hvilken kompostblanding der er optimal og meget mere.” fortæller Johnny E. Petersen, CIO hos Legro Gartneri A/S. Dermed kommer de naturlige forhold først, og det giver anledning til en række spændende produkter. ”Vi er f.eks. begyndt at lave spiselige roser, og de får deres helt særlige smagsflora pga. en helt speciel kompost, vi har fået lavet”, fortæller Johnny.

Virksomheden kan da også mærke, at økologi er i stigende efterspørgsel særlig pga. de mange køkkener, der ønsker at opnå et øko-mærke - og er derfor også i færd med at omlægge sin produktion til økologi. Men derudover så har gartneriet også fokus på en række ting, der går længere end de principper, man finder i traditionel økologi. ”Vi tror på, at økologi ikke kun er en dyrkningsmetode, men et spørgsmål om at se på det store billede. Hvis man får råvarer til sin økologiske produktion fra udlandet, belaster det jo miljøet på en masse andre måder.” Legro Gartneri A/S havde eksempelvis i 2017 et energiforbrug, der var 92% co2-neutralt. Derudover genbruger gartnerivirksomheden vandet i produktionen, som er helt fri for kemi - og på den måde indgår næringsstofferne i en grøn intern cyklus til gavn for afgrødernes smag og kvalitet.

Også færdigsnittet grønt, som virksomheden er leverandør af, er i stigende efterspørgsel fra køkkener, der ønsker at spare tid på håndteringen af grøntvarerne. ”Hele den verden, vi er ved at træde ind i nu, er virkelig spændende. Vi stiller krav til fremtiden, og vi er aldrig færdige med at lære. Det er dem, som tænker på i morgen, der stadig er her om mange år. Det, synes jeg, er god latin”, afslutter Johnny. Legro Gartneri A/S er leverandør til AB Catering.

Se udvalgte krydderurter og salat fra gartneriet her:

GÅ TILBAGE

Relaterede varer