Anderledes torskerogn

Anderledes torskerogn

Torskerogn forbinder mange med den klassiske rugbrødsmad. Men der er et utal af muligheder for at anvende denne sunde og sæsonaktuelle vinterspise i mange flere spændende retter.

Frisk torskerogn er typisk i sæson i januar, februar og marts og er derfor mere end højaktuel i denne tid. Torskerogn indeholder essentielle B- og D-vitaminer, som i vintertiden kan være et kærkomment sundt supplement til dine gæster. Derudover er torskerogn også fedtfattigt og samtidig utroligt nemt at anvende i de fleste retter.


Tilberedningstip
Frisk torskerogn kaldes ofte ”bukser” og er nemt at tilberede, så længe man tager sig sine forholdsregler. Hvis torskerognen skal koges, er det vigtigt, at den er pakket ind i for eksempel bagepapir, så den holder ”bukseformen”. Da rogn i sig selv godt kan være lidt ferskt, kan du med fordel tilsætte smag til kogevandet i form af krydderurter og krydderier. Torskerogn skal koges nænsomt, da hinden omkring rognen er meget sart og derfor risikerer at sprække, hvis den koges for voldsomt.

Alsidig anvendelse
Mange af dine gæster er sandsynligvis vokset op med den klassiske pandestegte dåsetorskerogn på rugbrød, men faktisk er der langt flere anvendelsesmuligheder end den traditionelle servering vi alle kender. Vi har her fundet 3 lækre opskrifter til inspiration til hvordan denne alsidige spise kan anvendes.

Prøv eksempelvis røget torskerogn med parmesansuppe og forårsløg. 

Du kan også give dig i kast med rå torskerogn med sprødt rugbrød, syltede løg og muslingeemulsion. 

Prøv også røget torskerogn med pickles, miniporre og syrnet fløde.  

Velbekomme!

GÅ TILBAGE

Relaterede varer