BLUS

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 3. udgave af foodservicemagasinet BLUS, som bærer temaet Danmarks Råvarer & Traditioner

 

Magasinet BLUS er lavet af lyst og passion for mad. Fordi vi tror på, at god mad er livskvalitet. At lyst og passion for mad i foodservice kan skabe en bedre forretning, faglighed og fremtid for alle.

 

Vi befinder os i en fantastisk branche, og arbejder hver dag hårdt for at blive den foretrukne fødevarepartner for hele Danmarks professionelle køkken. Sammen kan vi fremelske passion for mad. Sammen kan vi sætte fokus på, hvad det er, der gør mad til en god forretning.

Velkommen til magasinet BLUS og rigtig god fornøjelse.

På besøg hos ECCO | Kantine & Konference

ECCO | Sko, gourmet & bæredygtighed

ECCO er om noget et dansk brand, som vi alle kender og elsker. I den store medarbejderkantine serveres der dagligt gourmetmad til ca. 400 ansatte. Læg dertil et sprudlende konferencecenter og sågar et lille hotel i samme bygning og du har en travl og varieret hverdag i køkkenet.

BLUS besøger Souschef hos ECCO Claus Christensen, som viser os rundt og fortæller om dansk design og om deres bestræbelser på at levere en indbydende buffet til de mange gæster.

Rå torskerogn med sprødt rugbrød & muslingeemulsion

Rå torskerogn | En overset delikatesse

Vi kender alle den klassiske torskerogn fra metaldåsen - måske serveret med en god gang remoulade. Men torskerogn - selv i rå form - har så mange andre spændende anvendelsesmuligheder. Her i videoen giver vores huskok Søren Kyed sit bud på en unik opskrift med rå torskerogn serveret med sprødt rugbrød, syltede løg og emulsion på friske muslinger. Fik vi nævnt, at dette er en ret, som nok kræver, at du holder rigtig meget af smagen af frisk fisk?

BLUS besøger Kähler Spisesalon i Aarhus

"Det danske design smitter af på maden"

Velkommen til en sanselig oplevelse, når vi besøger Kähler Spisesalon i Aarhus, hvor smukt, dansk design går hånd i hånd med klassisk, dansk gastronomi. Køkkenchef Jonas Bendtsen guider os rundt og fortæller om den særlige stemning, som dannes, når du omgiver dine gæster med smukt design og interiør, mens de smager på de danske specialiteter. Jonas og Kähler prioriterer de danske råvarer og forsøger altid at købe særligt grøntvarer, som er i sæson. Var det måske noget med et stykke med friteret kalvehalve og pighvar?

Brændte agurker med rabarber & friskost

Sæt bare ild til agurken

Så er det frem med brænderen, som vi ved, du har i en skuffe et sted. Nu skal vi nemlig til at brænde agurker. I denne anderledes ret sætter vi fokus på noget som almindelig som en agurk. Der er nemlig masser af muligheder i den grønne, vandede grøntsag. Her bruger vi både små brændte agurker og laver samtidig en lækker bouillon af blendede agurker. Tilføj så de spæde rabarber og lidt friskost og du har en helt fabelagtig og let ret, som med garanti vil vække opsigt.

Tidligere udgivelser